Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Eirini Tornesaki


Η Ειρήνη Τορνεσάκη (καλλιτεχνικό όνομα Erini), γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης και ζει στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Τραγουδάει τζαζ, ελληνική παραδοσιακή μουσική και άλλες μουσικές του κόσμου. Η Ειρήνη έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε Καναδά, ΗΠΑ, Κούβα, Κολομβία, Παναμά, Αραβικά Εμιράτα, Κύπρο, Ελλάδα και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης
.ERINI - Voice, 
Vasilis Kostas Music - Laouto, 
Panos Aivas - Kanun, 
George Lernis - Percussion 
Menexedes kai Zoumpoulia is a Greek Traditional song from Asia Minor, performed by Pharos Ensemble in New York.

με καλλιτέχνες όπως Luciana Souza, George Garzone, Χρήστος Ζώτος, Barry Manilow, James Bay, Jona Lewie, Saw Doctors, Classico Latino, Μάριος Φραγκούλης μεταξύ άλλων. Ξεκινώντας από την ηλικία των 6 ετών, η Ειρήνη σπούδασε πιάνο, βιολοντσέλο, υπήρξε μέλος της ορχήστρας εγχόρδων και της Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου. Από μικρή ηλικία είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τη Μικρασιάτικη μουσική, λόγω της καταγωγής των προππαπούδων της από τη Σμύρνη, αλλά και την αδιάλειπτη παρακολούθηση των προβών της χορωδίας Αλατσατιανών στο Ηράκλειο.
Το 2012, απέκτησε Bachelor στο Vocal Performance στο BIMM του Brighton της Αγγλίας. Τότε συμμετείχε στον δίσκο 'A journey through Latin America' με τους Classico Latino, ηχογραφημένο στο Abbey Road Studios, με τους οποίους ταξίδεψε στην Μπογκοτά της Κολομβίας για μια συναυλία στο Teatro Colsubsidio. Από το 2014 μέχρι το 2017, η Ειρήνη ήταν η μοναδική τραγουδίστρια του υπερθεάματος Kurios του Cirque Du Soleil, περιοδεύοντας στον Καναδά και τις ΗΠΑ, και ολοκληρώνοντας 1074 παραστάσεις. Συμμετείχε στον δίσκο soundtrack της παράστασης, στο DVD, και μια ταινία μικρού μήκους εικονικής πραγματικότητας που κέρδισε βραβείο Emmy το 2016. Τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο των ΗΠΑ στο Wrigley Field, Σικάγο και στο Nationals Park, Ουάσινγκτον Ντι Σι και στο TD Garden σε αγώνα συμμετοχής του Gianni Antetokounpo. Επίσης έχει εμφανιστεί στο περίφημο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, στο Ronnie Scotts του Λονδίνου και στο Panama Jazz Festival.
Η Ειρήνη παρουσιάζει την ελληνική παραδοσιακή μουσική στις ΗΠΑ, κυρίως τη Μικρασιάτικη μουσική με το σχήμα της “Pharos Ensemble” και είναι ενεργό μέλος του project “Kalesma”, πρωτοβουλία του βιρτουόζου λαουτίστα Βασίλη Κώστα, με στόχο τη δημιουργία μόνιμου μουσικού προγράμματος για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου. Προσφάτως, η Ειρήνη ολοκλήρωσε με πλήρη υπότροφία μεταπτυχιακό στο Berklee Global Jazz Institute στη Βοστώνη με τον Danilo Perez και ένα εντυπωσιακό δυναμικό καθηγητών όπως John Patitucci, Joe Lovano, Terri Lyne Carrington, και George Garzone μεταξύ άλλων.
www.erinimusic.com


A Mexican Bolero composed by Álvaro Carrillo Voice: Eirini Tornesaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...