Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Ο Ατέλειωτος δρόμος του Boris Fomin


  «Dorogoi dlinnoy» Дорогой длинной ("Ατέλειωτος δρόμος"), που συνέθεσε ο Boris Fomin   (Б.Фомин 1900 -1948) με λόγια του ποιητή Konstantin Podrevsky. Ασχολείται με την ανάμνηση της νεολαίας. και του ρομαντικού ιδεαλισμού.

«Those Were the Days» είναι ένα τραγούδι του  Gene Raskin, ο οποίος έβαλε τους αγγλικούς στίχους στο ρωσικό τραγούδι

Η Γεωργιανή τραγουδίστρια Tamara Tsereteli (1900-1968) και ο Ρώσος τραγουδιστής Αλέξανδρος Βέρτινσκι έκαναν πιθανότατα τις πρώτες ηχογραφήσεις του τραγουδιού, το 1925  και το 1926  αντίστοιχα. 
https://youtu.be/1oNY8J5bhoc?t=1






Το τραγούδι εμφανίζεται στην αγγλική / γαλλική ταινία Innocents του Παρισιού το 1953, στην οποία τραγουδούσε με τους πρωτότυπους ρωσικούς στίχους της ρωσικής Tzigane chanteuse Ludmila Lopato. Η ηχογράφηση του 1968 από την Mary Hopkin σε στίχους του Gene Raskin έκανε επιτυχία στο μεγαλύτερο μέρος του Βόρειου Ημισφαιρίου. Στις περισσότερες ηχογραφήσεις του τραγουδιού, ο Raskin πιστώνεται ως ο μοναδικός συγγραφέας, παρόλο που έγραψε μόνο τους μεταγενέστερους αγγλικούς στίχους (που δεν είναι αγγλική μετάφραση των ρωσικών στίχων) και όχι η μουσική.
https://en.wikipedia.org/wiki/Those_Were_the_Days_(song)

Vertinsky - Bayanova - Kozin - Tsereteli - Morfessi - Nikitsky - Shulgenko
1968 Mary Hopkin - Those were the days .
With French lyrics were written by Eddy Marnay,LE TEMPS DES FLEURS. Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ - DALIDA.
Les fleurs sont les créations les plus merveilleuses de Dieu, mais a oublié et de donner voix!
Τα λουλούδια είναι οι πιο θαυμάσιες δημιουργίες του Θεού, αλλά ξέχασαν να τους δώσουν φωνή! Με Ελληνικούς στίχους απο τον Αθ. Τσόνγκα. Χαμένα όνειρα και τραγούδι από την Ζωή Κουρούκλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...