Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ρωσία :Αυτό είναι το πιο κρύο χωριό στον πλανήτη - H θερμοκρασία του φτάνει μέχρι και τους -71,2°C



Στο συγκεκριμένο χωριό έχει καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία σε κατοικημένη περιοχή του πλανήτη  Αν νομίζατε ότι ζήσαμε βαρυχειμωνιά στην Ελλάδα, σίγουρα οι παρακάτω φωτογραφίες θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε και να αλλάξετε γνώμη.


Το χωριό Oymyakon, στην Ρωσία έχει ανακηρυχθεί ως «το πιο παγωμένο, κατοικημένο μέρος στον πλανήτη» και όχι άδικα, καθώς έχει σημειώσει μέχρι και 71,2 °C κάτω από το μηδέν (το 1942).

Ο μέσος όρος τον Ιανουάριο αγγίζει τους -50°C, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο χειμώνας για τους κατοίκους του συγκεκριμένου χωριού είναι πολύ βαρύς.

Ο Νεοζηλανδός φωτογράφος, Amos Chapple, επισκέφτηκε αυτό το μέρος για επαγγελματικούς λόγους και μιλώντας για την εμπειρία του εκεί αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Φορούσα ένα λεπτό παντελόνι όταν βγήκα για πρώτη φορά έξω στους - 47 °C. Θυμάμαι ότι αισθανόμουν ότι το κρύο αιχμαλώτιζε τα πόδια μου... Η άλλη έκπληξη ήταν ότι κατά καιρούς το σάλιο μου πάγωνε δημιουργώντας κάτι σαν βελόνες που μου τρυπούσαν τα χείλη!».

Ο ίδιος θυμάται ότι το δυσκολότερο πράγμα δεν ήταν το κρύο αυτό καθ’ αυτό, αλλά ότι σε κάποια μέρη πάγωναν τα κουμπιά της εστίασης και του zoom της φωτογραφικής του μηχανής, καθιστώντας το έργο του ακόμα πιο δύσκολο.






































πηγή

http://trelogiannis.blogspot.gr/2017/01/h-712c.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...