Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Μουσικά ταξίδια με τόν Ρος Ντέιλι.


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4e/Ross_Daly.jpg
Ο Ρος Ντέιλι (αγγλικά:Ross Daly) είναι Ιρλανδός μουσικός, με εξειδίκευση στην κρητική λύρα και το αφγανικό ραμπάμπ. Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1952 στο Νόρφολκ της Αγγλίας από Ιρλανδούς γονείς.[...] el.wikipedia.
Δεξιοτέχνης πολλών μουσικών οργάνων ο ίδιος, ο Ross Daly έχει συμπράξει επανειλημμένως με μεγάλους μουσικούς από όλο τον κόσμο δουλεύοντας μέσα στη μουσική πειθαρχεία των ανατολικών παραδόσεων, εξερευνώντας ταυτόχρονα νέες φόρμες και το δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Μεταξύ άλλων, παίζει κρητική λύρα, Αφγανικό ραμπάμπ , λαούτο, πολίτικη λύρα, σαράνγκι, ούτι, σάζι και ταμπούρ. Μοναδικός ως συνθέτης, ο Ross Daly χτίζει τις συνθέσεις του γύρω από τις λεπτές αποχρώσεις και τις ζωντανές συναντήσεις των διαφόρων ήχων των παραδόσεων που έχει μελετήσει. Βιογραφία http://www.rossdaly.gr/el

Από τό Φεστιβάλ Τέχνης & Λογοτεχνίας της Καλντέρα που διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο της Οίας Αtlantis στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου "Πανηγυρόσπιτο".
Erotokritos performed by Ross Daly. ME THN MEΛΩΔΙΑ ΤΟΥ HATIF ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΝΟΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.. ΒΑΣΙΛΗΣ Κ.
Υ.Γ Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος. (Φρίντριχ Νίτσε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...