Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ:« ΓΙΝΑΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ…… »

Εικόνες καταστροφής από τήν πόλη Μααλούλα της Συρίας. Συνέχεια.

53d902f73570667a638f6257

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Η άνοιξη της ευρωπαικής διανόησης ….στο αραβικό.Ο κύκλος των χαμένων ……διανοητών επιτέλους σφίγγει απειλητικά γύρω από τον ισλαμισμό προοιωνίζοντας θεαματική στροφή στη διεθνή πολιτική σκακιέρα……

O Jacques Rifflet καθηγητής του Δικαίου, της Διεθνούς Πολιτικής και της Συγκριτικής Μελέτης των Θρησκειών, συγγραφέας σε συνέντευξή του στην βελγική LaLibre 2.08.14 παραδέχεται εκ μέρους της Δύσης την ανομολόγητη ενοχή :Γίναμε σύμμαχοι των εξτρεμιστών ισλαμιστών…. Οι καταιγίδες της αραβικής άνοιξης είχαν ως αποτέλεσμα να εξολοθρεύσουν κάποιους “χρήσιμους τυράννους “.Χρήσιμους γιατί ο Saddam Hussein και ο Kadhafi κατόρθωναν να εμποδίζουν την ανάδειξη των εξτρεμιστικών ομάδων. Χωρίς την αντίσταση του Bachar el-Assad, είναι φανερό ότι το πρόσφατα δημιουργημένο χαλιφάτο ( νέα ισλαμική τάξη πραγμάτων κάτω από την αρχή ενός χαλίφη) θα μπορούσε να εκτείνεται από τη Δαμασκό ως την Μοσούλη.

Γι αυτό οι χριστιανοί της Συρίας και του Λιβάνου υπερασπίζονται τον Bachar el-Assad ;

Ασφαλώς.Αν το καθεστώς του προέδρου el-Assad ανατραπεί θα χάνονταν 2 εκατομμύρια χριστιανοί από τους τζιχαντιστές. Στο Ιράκ περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια χριστιανοί εγκατέλειψαν τη χώρα. Η Μοσούλη εκκενώθηκε από τους χριστιανούς της απέναντι στον ισλαμιστικό τρόμο.Χωρίς τον Καντάφι η Λιβύη έγινε το θέατρο αιματηρών μαχών μεταξύ ριζοσπαστών που οι Δυτικοί “απελευθέρωσαν ” και μετριοπαθών……..

Ο συγγραφέας και ακαδημαικός Jean d’Ormesson μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας φιλόσοφος,χρονικογράφος κ.α σε συνέντευξή του στις 2.08.14 στη figaro :

Jean d'Ormesson
Jean d’Ormesson

Oι συνέπειες της ανάδειξης του Ισλαμικού Kράτους είναι απρόβλεπτες. Το πολιτικό παιχνίδι ενδέχεται να τροποποιηθεί ευρέως. Δεν αποκλείεται να παραβρεθούμε σε μια επαναπροσέγγιση μεταξύ ΗΠΑ,Ρωσίας,Ιράν και ίσως και του ίδιου του Assad κάτι που εδώ και 3 μήνες θα ήταν αδιανόητο. Οι χριστιανικές κοινότητες του Ιράκ από τις πιο αρχαίες της ιστορίας απειλούνται με εξολόθρευση……

Η Myriam Benraad πολιτειολόγος με ειδίκευση στο Ιράκ ερευνήτρια στο CERI-Sciences Po και υπεύθυνη του προγράμματος MENA στο Ευρωπαικό Συμβούλιο των εξωτερικών σχέσεων (ECFR) σε συνέντευξή της στην γαλλική l΄humanite 30.08.14 μεταξύ άλλων δηλώνει για τη Μοσούλη:

Οι χριστιανοί είναι εξαναγκασμένοι σε εξισλαμισμό σε αντίθετη περίπτωση εκτελούνται. Όλοι οι μη μουσουλμάνοι είναι θύματα επιθέσεων. Εκκλησίες καταστράφηκαν. Οι τζιχαντιστές επέβαλαν να καθαιρεθούν από τα κτίρια τα χριστιανικά σύμβολα όπως οι σταυροί. Μέσα σε κάποια χωριά οι χριστιανές κοπέλες εξαναγκάστηκαν να παντρευτούν με τζιχαντιστές. Οι χριστιανοί στοχοποιήθηκαν ως άπιστοι αλλά γενικότερα όλος ο πληθυσμός υποφέρει.

 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...