Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Η πολυτάλαντη Σόνα

Η Sona Jobarteh είναι τραγουδίστρια, και συνθέτης από τη Γκάμπια.
Η Sona Jobarteh είναι η πρώτη γυναίκα βιρτουόζος Kora που προέρχεται από μια οικογένεια Griot της Δυτικής Αφρικής. Το Kora είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα που ανήκουν στους λαούς Manding της Δυτικής Αφρικής (Γκάμπια, Σενεγάλη, Μάλι, Γουινέα και Γουινέα-Μπισσάου). Ανήκει αποκλειστικά σε οικογένειες griot, και συνήθως μόνο οι άνδρες που γεννιούνται σε αυτές τις οικογένειες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το όργανο επαγγελματικά. Η Sona Jobarteh συνδυάζει διάφορα είδη αφρικανικής μουσικής και δυτικά μουσικά στοιχεία.

Από μια παράσταση στη Βουδαπέστη, Φεβρουάριος 2018. Με τον Ντέρεκ Τζόνσον στην κιθάρα, τον Άντι Μακλάν στο μπάσο, τον Μάμαδου Σαρρ στα κρουστά και τον Ντέιβιντ Ιτζαντόλα στα ντραμς.


.Η Sona Jobarteh εμφανίστηκε στη Βαϊμάρη μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου Μουσικής FRANZ LISZT Weimar και του προέδρου της UNESCO των Διαπολιτισμικών Μουσικών Σπουδών (TMS). Το TMS Chair καλεί τακτικά τους καλλιτέχνες να φέρνουν τους μαθητές της μουσικολογίας σε επαφή με διάφορους μουσικούς πολιτισμούς για έμπνευση και ανταλλαγή.
Sonah Jobarteh - Ακουστική κιθάρα / Κόρα / φωνητικά
Kari Bannermann - Ακουστική κιθάρα
Andi McLean - Ηλεκτρικά μπάσα / BV
Mouhamadou Sarr - Djembe / Congas / Calabash / BVs


Ηχογραφήθηκε την 1η Ιουλίου 2015 στο "mon ami", Weimar.

.Sona Jobarteh en.wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...