Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Χριστίνα Αργύρη. "Εφτάχρονη καρδιά"

Η Κύπρια τραγουδίστρια και συνθέτις Χριστίνα Αργύρη σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου. Στα 18 της φεύγει για τις Η.Π.Α., όπου συνεχίζει τις σπουδές της στο Berklee College Of Music της Βοστώνης.
 Εκεί, κατόπιν ακροάσεων είναι η μόνη μη Αμερικανίδα που συμμετέχει στο a capella vocal group της διακεκριμένης jazz vocal coach April Arabian, ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε ελληνικές μουσικές σκηνές και jazz clubs της Βοστώνης. Ειδικεύεται στο Performance και το Voice Arranging και αποφοιτεί από το Berklee με τιμές Magna Cum Laude. Επιστρέφοντας στην Κύπρο και παράλληλα με live εμφανίσεις, ασχολείται και με τη διδασκαλία, ενώ η φωνή της γίνεται πλέον ευρέως αναγνωρίσιμη από τη συμμετοχή της σε αμέτρητα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ. Απο το 1996 ζεί στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με όλους σχεδόν τους Έλληνες τραγουδιστές και δημιουργούς. Είναι μόνιμος συνεργάτης της Walt Disney Animation Pictures, της Dreamworks και της Mattel στην Ελλάδα και έχει ντύσει με τη φωνή της πολλούς ρόλους σε κλασσικές ταινίες κινουμένων σχεδίων.Έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2000 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας (ντουέτο με τον Άλεξ Παναγή).
Έχει κάνει τον σχεδιασμό των φωνητικών καθώς και την εκτέλεση τους σε παραστάσεις των Δ. Γαλάνη, Γ. Θεοφάνους, Χ. Δάντη, Ά. Πρωτοψάλτη, Ε. Αρβανιτάκη, Σ. Ρουβά, Γ. Μαρίνου, Μ. Χατζηγιάννη και άλλων. Έχει παρουσιαστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική μαζί με τους Σάκη Ρουβά, Δήμητρα Γαλάνη, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Ηρώ και άλλους. Ανέλαβε τη μουσική διδασκαλία στο μιούζικαλ “Rent” το οποίο ανέβηκε τον Νοέμβριο του 2009 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και ανεβαίνει και για 2η χρονιά. Έχει επίσης τραγουδήσει σε παραστάσεις τζάζ, ποπ-ροκ ως lead singer σε μουσικές σκηνές της Αθήνας. Έχει διατελέσει καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, σε συνεργασία μάλιστα στο τελευταίο με το Berklee College of Music. Ήταν επίσης vocal coach στο τηλεοπτικό μουσικό παιχνίδι Greek Idol 1. Τιμήθηκε με το Βραβείο Θεάτρου Κύπρου για τη μουσική της παράστασης «The (M)adam’s Φfamily» (παραγωγή Θεατρική Ομάδα Persona, 2014-2015). Επίσης έγραψε τη μουσική για την παραγωγή «Σοκολατοπεριπέτειες» (Σατιρικό Θέατρο, 2016). 

'Εφτάχρονου Καρδιά' Ερμηνεία: Χριστίνα Αργύρη Στίχοι: Αχιλλέας Τσαγγαρίδης, Ελένη Σίουφτα Μουσική: Αχιλλέας Τσαγγαρίδης (αφιερωμένο στο Δημητράκη Δημητριάδη)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...