Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Η μουσική γράφει ιστορία - Τάκης Μωράκης Νάντια Κωνσταντοπούλου.



Για πάρα πολλά χρόνια, ο συνθέτης Τάκης Μωράκης είχε συνδεθεί με βιολιά, βιολιά, βιολιά! Ωστόσο, στην εκπομπή της σειράς «Η μουσική γράφει ιστορία» που του αφιέρωσα το φθινόπωρο του 1973, ο Τάκης δεν θα έπαιζε βιολί αλλά θα συνόδευε στο πιάνο τη σύζυγο και ερμηνεύτριά του Νάντια Κωνσταντοπούλου.

Η εκπομπή, μαγνητοσκοπημένη μια κι έξω, όπως γινόταν τότε που δεν υπήρχε ηλεκτρονικό μοντάζ, κάλυπτε την καριέρα του μαέστρου πριν και μετά την Νάντια, με την ίδια την δημοφιλή τραγουδίστρια απαστράπτουσα, όχι μόνο να συνομιλεί και να ερμηνεύει τα τραγούδια, αλλά και να αυτοσχεδιάζει στιχουργικά πάνω σε μια καινούργια μελωδία του συζύγου της.
Γιώργος Παπαστεφάνου


Η Νάντια (Κωνσταντίνα) Κωνσταντοπούλου (10 Φεβρουαρίου 1933 - 9 Οκτωβρίου 2016)
Γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1933 στα Αθήνα. Από το 1961 ήταν παντρεμένη με τον μουσικοσυνθέτη Τάκη Μωράκη. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον χώρο του τραγουδίου το 1958, και το 1959 πραγματοποίησε την πρώτη της ηχογράφηση.

Μετά από προτροπή του Γιώργου Μουζάκη, ξεκίνησε τις εμφανίσεις στο ελαφρό μουσικό θέατρο. Τραγούδησε τραγούδια του συντρόφου της, καθώς και άλλων συνθετών, μεταξύ τον οποίων του Μίμη Πλέσσα, του Κώστα Χατζή και του Ανδρέα Χατζηαποστόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...