Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Μια γλυκιά ιστορία παλιά όσο το πρώτο ελληνικό τυποποιημένο γλυκό "Καζινό"

Η δεκαετία του 30 είναι η μπέλ επόκ για το Λουτράκι. Μόλις έχει αρχίσει να συνέρχεται από έναν καταστρεπτικό σεισμό και σε όλα τα επίπεδα πνέει ένας δημιουργικός άνεμος.

Το 1931 ιδρύεται το πρώτο Ελληνικό καζίνο στο λουτράκι. Το 1933 ο ζαχαροπλάστης Δημήτρης Ταμπόσης αρχίζει να δημιουργεί τα γλυκά καζινό με αγνά ντόπια υλικά.
Την δεκαετία του 50 τυποποιεί αρκετές από τις γλυκιές δημιουργίες του με το χαρακτηριστικό λογότυπο. Είναι αδύνατον όποιος έχει σταματήσει σε κάποιο κατάστημα του Ισθμού της Κορίνθου τις επόμενες δεκαετίες, να μην έχει φάει ή να μην θυμάται τα γλυκά με το κόκκινο λογότυπο.
Κάπου εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 50 δημιουργείται και το κατάστημα με γλυκά και παγωτά της εταιρίας Καζινό στο Άργος, όπου γενιές και γενιές τα γεύτηκαν!!! και που τόσος λόγος γίνεται αυτές τις μέρες με την κατεδάφιση του για τις ανάγκες ανάπλασης του κέντρου της πόλης.


Η Κazino εντάχθηκε στην οικογένεια της Μέλισσα- Κίκιζας, το 2001, με σκοπό να επιτύχει την διείσδυσή της και στην λιανική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...