Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ


La Traversée de Paris poster.jpg


 ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 


 Γαλλική κωμωδία του 1956 σε σκηνοθεσία Κλοντ Οτάν-Λαρά.

Πρωταγωνιστούν: Ζαν Γκαμπέν, Μπουρβίλ και Λουί ντε Φινές





Γερμανοκρατούμενο  Παρίσι, το 1942. O άνεργος οδηγός ταξί Μαρσέλ Μαρέν κερδίζει  τα προς το ζην    από την παράδοση δεμάτων στην "μαύρη αγορά" . Μια μέρα αναλαμβάνει  να μεταφέρει με τα πόδια, διασχίζοντας ολόκληρο το Παρίσι ), τέσσερις βαλίτσες  που περιέχουν ένα... τεμαχισμένο γουρούνι. 
Για να διευκολύνει την  επικίνδυνη αποστολή  του θα αναγκαστεί να πάρει ως βοηθό έναν άγνωστο (Ζαν Γκαμπέν) , που  σύντομα θα  αποδειχθεί μεγάλος μπελάς. Οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουν  θα ακροβατούν ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό και θα οδηγηθούν σε ένα απρόοπτο τέλος.

Ασύλληπτη απόδραση / La grande vadrouille (1966) 

Γαλλία, κατοχή. Ένα αγγλικό βομβαρδιστικό καταρρίπτεται πάνω από το Παρίσι από τους Γερμανούς και το πλήρωμά του γλιτώνει πέφτοντας με αλεξίπτωτα. Ο πρώτος, ο λοχαγός Ρέτζιναλντ (Terry-Thomas), προσγειώνεται στην λίμνη με τις φώκιες του ζωολογικού κήπου. Ο δεύτερος, ο Πήτερ Κάνιγχαμ (Claudio Brook), στις σκαλωσιές του μπογιατζή Ωγκυστέν Μπουβέ (Bourvil), που ασπρίζει την πρόσοψη της Κομαντατούρ, ενώ ο τρίτος, ο Άλαν Μάκιντος (Mike Marshall) στη στέγη του μεγάρου της όπερας την ώρα που ο μαέστρος Στανισλάς Λεφόρ (Louis de Funès) κάνει πρόβα με την ορχήστρα του.
Ο μπογιατζής και ο μαέστρος Αναγκάζονται να τους βοηθήσουν και με την βοήθεια της όμορφης Ζυλιέτ (Marie Dubois), φροντίζουν να τους φυγαδεύσουν. Στο μεταξύ, οι Γερμανοί βρίσκονται στα ίχνη τους. Η κατάσταση περιπλέκεται και όλοι μαζί οι κυνηγημέ-νοι, προσπαθούν να περάσουν λαθραία στην μη κατεχόμενη Γαλλία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...