Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΘΑΝΑΤΙΣΕ (ΚΑΙ) ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

 Seymour, David (1911 - 1956)
Γεννημένος στην Πολωνία, ο David Seymour (αρχικά Szymin) μελετά γραφικές τέχνες στη Λειψία και εγκαθίσταται στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του 1940, όπου γίνεται φίλος με τον Robert Capa. 

. Το 1945, ανακαλύπτει ότι ολόκληρη η οικογένειά του έχει εξολοθρευτεί από τους Ναζί και ως εκ τούτου αποφασίζει τρυφερά για να απεικονίσουν τα ορφανά παιδιά των Εβραίων εγκαταστάθηκε στο σπίτι που χρησιμοποιείται για να είναι εξοχική κατοικία της οικογένειάς του. Μετά από αυτό, ο ίδιος ποτέ δεν θα επιστρέψει στην ανατολική Ευρώπη. Στη δεκαετία του 1950, που εισάγεται σε μια άλλη ατμόσφαιρα, ότι του vita dolce, και αυτός αντιπροσωπεύει επιδεικτική θρησκευτικές γιορτές, ενώ ο ίδιος παράγει όμορφο πορτρέτο φορέων, όπως η Σοφία Λόρεν και Κερκ Ντάγκλας, με ένα οπτικό βάθος που παραδίδονται από το συνδυασμό του ενός ενσυναίσθηση των ματιών και η πρακτική προσέγγιση γραφικών εκπαίδευση του είχε χορηγηθεί. Νιώθοντας ότι ανήκει τώρα σε μια μεσογειακή ταυτότητ Seymour, David (1911 - 1956)
Γεννημένος στην Πολωνία, ο David Seymour (αρχικά Szymin) μελετά γραφικές τέχνες στη Λειψία και εγκαθίσταται στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του 1940, όπου γίνεται φίλος με τον Robert Capa. α, ο David Seymour, με το παρατσούκλι Chim, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και το Ισραήλ και όταν οι εκρήξεις κρίση του Σουέζ, ο φωτογράφος αποφασίζει να ξεκινήσει για την Αίγυπτο, όπου πεθαίνει το 10ο Νοέμβριο του 1956 μαζί με τον Jean Roy, δημοσιογράφος για Paris Match, κάτω από την εκτόξευση όπλα.

 Το 1948, φωτογράφος David "Chim" Seymour εξιστορείται η κατάσταση των παιδιών σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες που είχαν καταστραφεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το νέο βιβλίο Chim: Τα παιδιά του πολέμου αναδεικνύει τις ισχυρές εικόνες που ορίσετε ένα πρότυπο για φωτογραφικές συνηγορίας για τα παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.unicef.org/emergencies/index_69785.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...