Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Τί εκρύβε στο εσωτερικό του ένα εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα στο Παρίσι;!



cool-apartment-abandoned-old-empty
Ένα εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα στο Παρίσι έκρυβε στο εσωτερικό του ένα μικρό ιστορικό θησαυρό.
Από το 1942, το διαμέρισμα που βρίσκεται στην δεξιά όχθη του Παρισιού κοντά στην   Opéra Garnier, παρέμενε κλειστό και άθικτο έως ότου ,πρόσφατα, ένας δημοπράτης το άνοιξέ και ανακάλυψε το ανεκτίμητο περιεχόμενο του.
Το σπίτι άνηκε στην Γαλλίδα Madame de Florian που υπήρξε ηθοποιός και κοσμικό πρόσωπο της εποχής. Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η εύπορη οικοδέσποινα αναγκάστηκε να καταφύγει στην Νότια Γαλλία όπου και παρέμεινε μέχρι τον θάνατο της. Ένας λόγος που διατηρήθηκε σε άψογη κατάσταση το εσωτερικό του διαμερίσματος, είναι το γεγονός ότι η Madame de Florian συνέχιζε να πληρώνει το ενοίκιο σε περίπτωση που επιθυμούσε να επιστρέψει, γεγονός που δεν συνέβη ποτέ.
Η “χρονοκάψουλα” που έκρυβε το διαμέρισμα είναι ένα σημαντικό δείγμα της  τότε  εύπορης ζωής στο Παρίσι. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν πολλά περίτεχνα έπιπλά, πίνακες, βιβλία, παρτιτούρες και προσωπικά αντικείμενα της ιδιοκτήτριας. Επίσης, βρέθηκε ένας ταριχευμένος στρουθοκάμηλος ,που τότε ήταν δείγμα ευμάρειας, αλλά και ένας πίνακας ζωγραφικής του Giovanni Boldini που απεικόνιζε την ίδια την Madame de Florian και πωλήθηκε για 2.1 εκατομμύρια ευρώ.
qMP5GLi
i3jJ9zn
jIV24cV
MQTsucJ
NFglFJq

πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...